Направи си сам – поддръжка на дома

Ако сте почитатели на практиката „Направи си сам“, що се отнася до поддръжката на дома ви, днешната статия от блога на Вълковстрой Инженеринг е точно за вас. В следващите редове ще ви помогнем сами да се справите с две много важни и полезни дейности – полагане на мазилки, както и ремонт на покриви.

 

Направи си сам – мазилки

Направи си сам 3
Направи си сам – изолации за дома

Практиката „Направи си сам – мазилки“ ще ви помогне да получите сместа, която ви е необходима за най-различни изолации на дома. На първо място трябва да подготвите самата стена, като премахнете неравностите по нея и поставите грунд с оглед укрепването на повърхността. След това разтворете закупената гипсова смес, като следвате дадените на опаковката инструкции за съотношението между смес и вода. Самата смес трябва да се бърка, докато стане хомогенна. След като сте изпълнили успешно задачата „Направи си сам – мазилки“, започнете веднага с полагането на мазилката. Имайте предвид, че ако сместа бъде оставена така, тя може да се втвърди много бързо (при подобни случаи вариантът е да разтворите с допълнително количество вода). Нанесете мазилката с висококачествена четка и оставете да съхне за минимум 24 часа. Това е накратко всичко, което трябва да направите по отношение на практиката „Направи си сам – мазилки“.

 

 

Направи си сам – ремонт на покриви

Направи си сам 1
Направи си сам – покрив

Преминаваме към другата практика, към която е насочена днешната ни статия, а именно „Направи си сам – ремонт на покриви“. Тук трябва да отбележим, че е нужно внимателно да се прецени дали е удачно прилагането на практиката „Направи си сам – ремонт на покриви“. При по-сериозни повреди ви съветваме да потърсите професионална помощ, но ако проблемът е сравнително малък, бихте могли да заложите и на варианта „Направи си сам – ремонт на покриви“. Първо трябва да разчистите покрива от насъбраната пръст и боклуци, и да огледате внимателно състоянието му. В случай, че са налице счупени керемиди, последователно ги свалете и заменете с нови. При изгнили греди и дъски, те също трябва да се подменят. Не забравяйте, че за практиката „Направи си сам – ремонт на покриви“ са ви необходими обувки с гумена подметка, които не се хлъзгат (никога не работете при мокър покрив) и подходящи въжета за безопасност.

Ако проблемите с вашите сгради са по-сериозни и не можете да се справите сами, заявете професионалните строително – ремонтни услуги на Вълковстрой Инженеринг. Екипът ни се състои от висококвалифицирани специалисти с богат опит в сферата, които ще ви гарантират желаните резултати от заявените услуги.

Направи си сам – поддръжка на дома

Направи си сам – мазилки

Направи си сам – ремонт на покриви