Видове дървени къщи – какви преимущества притежават?

Дървени къщи 1
Дървени къщи – научете повече

Преди да ви запознаем с различните видове дървени къщи, нека да изясним накратко техните преимущества. Дървените къщи са предпочитан избор за множество домакинства в днешно време. Причина за това са най-вече техните здравина и устойчивост във времето, като колкото по-високо е качеството на използваните дървени материали, толкова по-големи са въпросните здравина и устойчивост. От друга страна, дървените къщи се характеризират с отлични топло- и шумоизолация. И не на последно място, те са екологични, а вътрешна реконструкция може да бъде извършена доста лесно при нужда. В следващите редове ще разгледаме поотделно основните видове дървени къщи.

Основните видове дървени къщи – същност и характеристики

Три са основните видове дървени къщи, измежду които бихте могли да избирате. Става въпрос за дървени къщи със сандвич панел, такива с гредова конструкция (финландски), както и модулни дървени къщи. Ето какво трябва да знаете за всеки от споменатите видове дървени къщи:

Дървени къщи 2
Дървени къщи – свържете се с нас
  • основните видове дървени къщи: със сандвич панел – започваме разглеждането на основните видове дървени къщи от тези със сандвич панел. Влажността на дървесината, която се използва за тяхното изграждане, не бива да е повече от 18-20%. Дървените къщи със сандвич панел се използват предимно за ограничени пространства, като преимуществата им са ниската цена и бързото изграждане.
  • основните видове дървени къщи: с гредова конструкция – вторият сред популярните на пазара видове дървени къщи са тези с гредова конструкция, наричани още финландски. При тях няма ограничения по отношение на формата на дървения материал, нито пък във връзка с пространството, което заемат самите къщи. Могат да се изградят различни конструкции, като най-важното е дървеният материал да бъде с първокласно качество.
  • основните видове дървени къщи: модулни – когато става въпрос за основните видове дървени къщи, няма как да не споменем и тези, направени от дървени модули или контейнери. Те са отличен вариант за хората, които се местят често, както и за места, където няма възможност за строителство на останалите видове дървени къщи.

Видове дървени къщи – защо да се доверите на Вълковстрой Инженеринг?

Независимо на кой от споменатите видове дървени къщи сте се спрели, фирма Вълковстрой Инженеринг ЕООД е подходящият партньор за вас. Ние имаме солиден опит в строителството на сгради и конструкции, както и в търговията с дървени и като цяло строителни материали. Доверете се на екипа на Вълковстрой Инженеринг, за да си гарантирате получаването на мечтания дом за вас и вашите най-близки хора! Разгледайте нашите предложения за дървен материал.

Видове дървени къщи – какви преимущества притежават?

Основните видове дървени къщи – същност и характеристики

Видове дървени къщи – защо да се доверите на Вълковстрой Инженеринг?