Преди да поговорим за конкретните етапи на санирането на сгради, нека да обърнем внимание  на същността и значението на тази дейност. Санирането е една от най-популярните и търсени от домакинствата строително – ремонтни услуги в днешно време. Тя позволява да се постигне ефективна топлоизолация на сградата, което в дългосрочен план ще доведе до осезаемо намаляване на сметките за ток. Макар и санирането да представлява значителна инвестиция за вас, бъдете сигурни, че въпросната инвестиция ще ви се възвърне многократно във финансов аспект. Ето и кои етапи на санирането на сгради могат да се разграничат:

Етапи на санирането на сгради: Обработка на основата на стените и полагане на екструдиран полистирол

Етапи на саниране на сгради 1 - апартаменти
Етапи на саниране на сгради – свържете се с нас

Първият от стандартните етапи на санирането на сгради започва с цялостна обработка на основата на стените. Трябва да бъде почистена всяка увредена мазилка, за да се създадат максимално благоприятни условия за следващите етапи на санирането на сгради. След това се полагат плочи от екструдиран полистирол, устойчив на напукване и други нежелани поражения, които биха могли да се получат вследствие на въздействието на факторите на външната среда.

Етапи на санирането на сгради: Дюбелиране

24 часа след полагането на плочите от екструдиран полистирол, се пристъпва към следващия от планираните етапи на санирането на сгради. А това е именно дюбелирането. Преди поставянето на дюбелите се уверете, че лепилото се е втвърдило и няма опасност от деформиране на поставените вече плочи от екструдиран полистирол.     

 

Етапи на санирането на сгради: Полагане на мрежа

Етапи на саниране на сгради 2 - бяла сграда
Етапи на саниране на сгради – гарантирано качество

Полагането на армираща мрежа отново е сред задължителните етапи на саниране на сгради. То се осъществява успоредно с шпакловката, като целта е мрежата да армира лепилно – шпакловъчния слой. Внимавайте за това мрежата наистина да покрива цялата изолация, защото последното е от решаващо значение за осигуряване здравината на армираната шпакловка.

Етапи на санирането на сгради: Полагане на минерална мазилка

Към споменатите етапи на санирането на сгради добавяме и полагането на минерална мазилка. Този етап допринася за дълготрайността на изградената изолация, като я предпазва от водата и ултравиолетовите лъчи на слънцето. Не бива да се забравя преди мазилката да се нанесе контактен грунд, за да се подобри адхезията между нея и лепилно – шпакловъчния слой,

„Вълковстрой Инженеринг“ ЕООД е фирма с богат опит в санирането на сгради. Ние извършваме всички етапи на санирането на сгради при гарантирано най-високо качество и максимална прецизност. Доверете се на екипа на Вълковстрой Инженеринг, за да повишите енергийната ефективност на вашата сграда и да си осигурите по-ниски сметки за ток за дълъг период напред във времето!

Етапи на санирането на сгради: Обработка на основата на стените и полагане на екструдиран полистирол

Етапи на санирането на сгради: Дюбелиране

Етапи на санирането на сгради: Полагане на мрежа

Етапи на санирането на сгради: Полагане на минерална мазилка