Външна изолация на сгради и съоръжения е сред най-популярните и търсени строително – ремонтни услуги през последните години. По своята същност тази услуга представлява добавяне към стените на слой от изолационен материал, чието плътно слепване се гарантира посредством покриване с подходяща за целта мазилка. Ползи от външна изолация могат да бъдат определени в няколко посоки – започвайки от повишаването на енергийната ефективност на сградата, преминавайки през  ефективна защита на интериора от външни фактори и стигайки до осигуряването на благоприятна ежедневна среда за обитателите. Ето малко повече информация за споменатите ползи от външна изолация:

Ползи от външна изолация 1 - топлоизолация
Ползи от външна изолация – прочетете!

Ползи от външна изолация: Повишаване на енергийната ефективност  

Започваме с тези изключително важни ползи от външна топлоизолация. През зимата тя не позволява топлината от стаята да излиза навън, докато през лятото е надеждна преграда срещу навлизането на горещини във вътрешните помещения. Или казано с други думи, първата група ползи от външна изолация е свързана с увеличаването на енергийната ефективност на сградата, както и с осезаемото намаляване на месечните сметки за ток на домакинствата.

Ползи от външна изолация: Ефективна защита на интериора

Във втората група ползи от външна изолация ще поставим ефективната защита на интериора от външни фактори и явления. Изолацията ще ограничи процесите на кондензация и ще предотврати проникването на влага в стените. Това от своя страна ще допринесе за минимизиране на риска от поява на мухъл, както и от други неприятни последствия за състоянието и естетическия вид на интериора.

Ползи от външна изолация 3 - интериор
Ползи от външна изолация – свържете се с нас!

Ползи от външна изолация: Осигуряване на благоприятна ежедневна среда за обитателите  

Явления като влажността и мухъла са вредни не само за състоянието на интериора, но и за здравето и кондицията на обитателите на сградата. Те увеличават нежеланите симптоми при страдащите от различни алергични заболявания, а в дългосрочен план е възможно да нанесат сериозни поражения върху белия дроб. Така че към споменатите вече ползи от външна изолация можем да добавим и осигуряването на благоприятна ежедневна среда, в която човек ще се чувства максимално добре.

Ако желаете да си осигурите всички изброени ползи от външна изолация, изберете услугите на „Вълковстрой Инженеринг“ ЕООД. Нашият екип е изграден от висококвалифицирани специалисти с дълъг опит в бранша, а материалите, които използваме, са дело на реномирани и утвърдени производители. Предлагаме ви конкурентни цени, както и солидна гаранция за всеки реализиран проект.

„Вълковстрой Инженеринг“ ЕООД – за получаване на пълните ползи от външна изолация на сградата!

Ползи от външна изолация: Повишаване на енергийната ефективност

Ползи от външна изолация: Ефективна защита на интериора

Ползи от външна изолация: Осигуряване на благоприятна ежедневна среда за обитателите